Ada Braat

Ada is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom haar werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Ada is lid van Genootschap Beeldende Kunst (GBKO) in Oss

Opleiding:
Kunstacademie Arendonk: schilderen, inclusief specialisatie.
Kunstacademie Arendonk: Mixed media, inclusief specialisatie. 

Werkwijze: aanvankelijk schilderde ik intuïtief. Steeds meer probeerde ik de essentie te vatten in mijn werk. Maatschappelijke betrokkenheid is een vast gegeven in wat ik doe.
Contact met Aboriginals in Australië deden mijn verbondenheid met moeder aarde toenemen.

Ada Braat

Ada Braat
Heesch
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

I am  tired of information

Papier-maché (van kranten)

Juryrapport

Ada Braat schrijft bij haar beeld”: “Het werk is gemaakt van krantenpapier. Kranten vol nieuws, feiten, verhalen. Teveel informatie krijgen we vaak.”

De vormgeving lijkt te verwijzen naar een menselijke gestalte die in haar proporties het meest op een klein kind lijkt. De gestalte lijkt vermoeid het hoofdje op de sokkel te leggen alsof de informatie zoals genoemd in het bijschrift letterlijk te veel en te zwaar is. Braat heeft haar werk vormgegeven met papier-maché, waarin zij deze informatie letterlijk heeft getransformeerd tot een amorfe vorm.

Ander werk van Ada Braat

De kussens, -sommige kussens waren te zien tijdens de expositie van onze vereniging-  zijn gemaakt n.a.v. een slaapliedje dat ik zong voor Tobi, ons kleinkind dat in april werd geboren.
De eerste regel van dit liedje luidt: “Lay down your head and i’ll sing you a Lullaby. “
Ik stond in de voortuin, Tobi wilde niet slapen. Elk kussen is een stukje van onze aarde.

Voor mij is kunst Communicatie. Daarom vind ik het fijn als iemand met mij over mijn werk van gedachten wil wisselen.

Meer weten? Neem contact op met Ada Braat

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over het GBKO

Ada is lid van het Genootschap Beeldende Kunst Oss

Het Genootschap bestaat 60 jaar en heeft 40 ambitieuze amateurkunstenaars, die zoveel mogelijk willen laten zien wat zij kunnen verbeelden, maken en presenteren. Maandelijks komen de leden van het Genootschap bij elkaar in het Zuidergebouw aan de Oude Molenstraat te Oss. Na de ledenvergadering worden de nieuwste werken en/ of toegepaste technieken besproken.

Doel is om andere kunstenaars te ontmoeten, samen werk te bespreken, van elkaar te leren om zo tot betere prestaties te komen. Het GBKO is 60 jaar later nog steeds een bloeiende vereniging.
 

Klik hier voor meer informatie.