De Brabantse Hoeders nodigen amateurkunstenaars uit om mee te doen aan deze vrijetijdswedstrijd om het thema ‘Humor in Brabant’ beeldend te verwerken. Als leidraad en inspiratiebron wordt voorgesteld om de prenten van wijlen Cees Robben uit Goirle ter hand te nemen. Kijk op internet; ‘Cees Robben Prent van de week’.

De keuze voor materiaalgebruik of stijl is geheel vrij.
De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 500 euro. De schilderijen (twee dimensionaal werk) moeten uiterlijk 31 juli 2020 klaar zijn en aangemeld via een digitale inzending. Komend najaar worden alle geselecteerde kunstwerken geëxposeerd in een grote overzichtstentoonstelling ergens in Brabant.

De vakjury bestaat uit professionele vakmensen uit de kunstwereld. Via een digitale voorselectie worden de werken aangewezen welke in aanmerking komen voor de expositie. Leidraad voor de keuze zal zijn: de verbeelding van het thema, originaliteit, authenticiteit, zeggingskracht en kwaliteit van het beeld. Aanleveren van beeldmateriaal (digitaal in 300 dpi met titel, techniek, formaat en materiaal) voor 31 juli a.s. via humor@eyckehorst.nl

Brochure Zandpaden (pdf)

Brochure Zandpaden (pdf)

Gestreefd wordt om een aantal schilderijen op te nemen in een brochure.
(klik hier voor de brochure ‘Zandpaden’)
.

De projectleider van de schilderswedstrijd/expositie is Harry Verhoeven, lid van de Brabantse Hoeders. Hij kan desgewenst nadere informatie geven:  info@eyckehorst.nl

Klik HIER voor het Inschrijfformulier !

Meer over De Brabantse Hoeders :
De Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van Brabant. Ze zijn ooit onderscheiden met de Brabant Bokaal (zie http://brabantbokaal.nl/). Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt deze prijs jaarlijks uit aan Brabanders die zich langjarig als vrijwilliger hebben ingezet voor de natuur en de cultuur van Brabant. De laureaten hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. Commissaris van de koning Wim van de Donk is de voorzitter. Voorbeelden van recente jaarlijkse projecten zijn de Brabant Stoet in Bergen op Zoom  (2018), de Brabantse Open Kerkendag (2017) en aandacht voor de Brabantse zandpaden (2019).