Felicia Faassen-Wong

Felicia is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom haar werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Felicia is lid van de Tilburgse Kunstkring

Het was een mooie dag met mijn schoonvader buiten in het veld. Mijn schoonvader vloog met de drone en mijn zoon, toen 3, keek ernaar. Ik wilde dit gevoel vastleggen. De techniek in de natuur, dat is helemaal de vader van mijn man.

In 2019 werd Felicia ook geselecteerd voor de kunstwedstrijd ‘Zandpaden’ (pag. 8).

Ik kom uit Singapore, maar woon nu al jaren in Nederland. Ik heb in Singapore Graphic Design gestudeerd, en heb daarna jarenlang dit ook als mijn werk gedaan. Een aantal jaren geleden ben ik met schilderen als hobby begonnen.

 

Felicia Wong
Tilburg
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Vliegend

Olieverf, 60 x 80 cm

Juryrapport

Felicia Faasen-Wong is een goede schilder die oog heeft voor detail. Op het schilderij “vliegen” is het landschap met een weide, een pad en een boom en daarboven een dreigende wolkenlucht, met daarin een man die een drone bestuurt. De realistische vormgeving benadrukt het vervreemdende karakter van de voorstelling. De vraag wordt gesteld waarom hier een drone vliegt waarvan de conclusie alleen maar kan zijn dat deze niet meer “ziet” dan wat wij zien. Verbeeldt Faasen-Wong hier de moderne mens die met behulp van moderne technologie greep probeert de krijgen op de natuur? Zeker is dat het contrast tussen natuur en techniek in dit werk sterk naar voren komt.

Ander werk van Felicia

 

Meer weten? Neem contact op met Felicia Wong

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over de Tilburgse Kunstkring

Felicia is lid van de Tilburgse Kunstkring.

De Tilburgse Kunstkring is opgericht in 1947 en is een vereniging die bestaat uit mensen die als vrijetijdsbesteding hebben: het uiting geven aan verschillende vormen van kunst.

De bij deze vereniging beoefende vormen zijn:

Tekenen
Schilderen
Etsen en overige druktechnieken
3-dimensionaal werken zoals: boetseren, beeldhouwen in hout en steen speksteen bewerken, keramiek

Jaarlijks wordt er geheel vrijblijvend een werkweekend ( op eigen kosten ) aangeboden, waarbij de deelnemers op locatie kunnen werken.

Klik hier voor meer informatie.