Fred Icke

Fred is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom zijn werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Fred is lid van Het Paulusgilde in Beuningen

Muziek maken en tekenen vulden tijdens mijn vroegere schooljaren in Amsterdam grotendeels mijn vrije tijd. Geïnspireerd door mijn huidige levenspartner Elly Kalf-Noordermeer, veelzijdig amateur beeldend kunstenaar, ben ik op 63 jarige leeftijd weer gaan tekenen. Haar aanwijzingen bij het experimenteren met inkt, houtskool en vervolgens het aquarelleren, vormden gaandeweg het vertrekpunt en mijn uiteindelijke voorliefde voor het schilderspalet. Ik schilder voor mijn plezier en heb geen schildersopleiding of cursus gevolgd. Gedurende mijn zoektochten naar stijl en kleurgebruik zijn intuïtie en de gevoelsmatige betrokkenheid bij het onderwerp belangrijke drijfveren. Elke keer weer een uitdaging en een fascinerend proces dat mij ontspant en een voldaan gevoel geeft.

Fred
Klik hier voor mijn website.

Fred Icke
Druten
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Portret Elly Kalf met dochter Esther Kalf

Acryl, 100 x 50 cm

Juryrapport

Fred Icke schildert Elly en Esther, een dubbelportret van twee vrouwen die ons vol zelfvertrouwen aankijken. De vrouw op de voorgrond wordt liefdevol omhelsd. Beiden zijn in het zwart gekleed waardoor de nadruk op gezichten ligt en daarmee een evenwichtige compositie tot stand brengt.
Icke schildert in een realistische vormtaal maar laat tegelijkertijd een persoonlijk handschrift zien door het werk een schilderachtige verftoets te geven.

Ander werk van Fred

Klik hier voor mijn website

Meer weten? Neem contact op met Fred Icke

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over het Paulusgilde

Fred Icke is lid van Het Paulusgilde in Beuningen

Het Paulusgilde is een vereniging van kunstenaars die samen de beeldende kunst als vrijetijdsbesteding beoefenen. De vereniging beschikt over een eigen atelier in “Ontmoetingscentrum De Paulus” te Winssen (Gem. Beuningen)

Daar worden drie keer per week studiebijeenkomsten gehouden. Er worden geen lessen gegeven maar er is wel deskundige begeleiding aanwezig.

“Het Paulusgilde” heeft ook een zomeratelier: ” De Noodschuur “, een voormalig dijkmagazijn aan de Waal bij Ewijk  (gemeente Beuningen). Vanaf eind april tot in oktober worden hier wekelijks exposities gehouden door onze leden en gastexposanten.
Klik hier voor meer informatie.