Gerard Wattenberg

Gerard is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom zijn werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Gerard is lid van Het Paulusgilde in Beuningen

Van jongs af aan heb ik getekend en geschilderd, niet als hobby maar uit roeping. Ik ben geschoold en werkzaam geweest in de grafische industrie. Dat heeft een sterk fundament gelegd om verder onderzoek te doen naar verantwoorde vormgeving en kleurgebruik. Het experimenteren met kleuren en vormen, als nieuwsgierig autodidact, heeft mij gevoelig gemaakt voor kunsttheorie en schoonheid. Ik werk vanuit de waarneming, soms ook naar abstractie, vanuit de overtuiging dat de werkelijkheid niet te imiteren is. Het schilderij is voor mij een doek dat op een betekenisvolle en harmonieuze manier wordt ingevuld met verf, onafhankelijk van stijl of voorstelling.

De profielfoto is van Chris Korsten

Gerard Wattenberg
Beuningen
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Ewijkse Plaat

Acryl, 60 x 80 cm

Juryrapport

Gerard Wattenberg schildert het uitzicht vanuit de Noodschuur aan de Waaldijk. Het panoramisch tafereel is in vlotte en zelfverzekerde toets geschilderd in frisse kleuren die vaak complementair zijn. Het groen en violet, oker en blauw geven het schilderij een levendigheid en frisheid die doet denken aan een zonnige dag in het voorjaar.

Ander werk van Gerard

Meer weten? Neem contact op met Gerard Wattenberg

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over het Paulusgilde

Gerard Wattenberg is lid van Het Paulusgilde in Beuningen

Het Paulusgilde is een vereniging van kunstenaars die samen de beeldende kunst als vrijetijdsbesteding beoefenen. De vereniging beschikt over een eigen atelier in “Ontmoetingscentrum De Paulus” te Winssen (Gem. Beuningen)

Daar worden drie keer per week studiebijeenkomsten gehouden. Er worden geen lessen gegeven maar er is wel deskundige begeleiding aanwezig.

“Het Paulusgilde” heeft ook een zomeratelier: ” De Noodschuur “, een voormalig dijkmagazijn aan de Waal bij Ewijk  (gemeente Beuningen). Vanaf eind april tot in oktober worden hier wekelijks exposities gehouden door onze leden en gastexposanten.
Klik hier voor meer informatie.