SELECTIE REGIONALE EXPOSITIE 2018: expositie van de Schaijkse Amateur Schilders


Jac Janssen Bericht

Jac Janssen en Rien Claessen

Op zondag 26 maart reisden  Rien en ik naar Schaijk en Nuland waar we de expositie van de Schaijkse Amateur Schilders hebben bezocht.
Dit vond plaats in het gebouw van de Scouting, waar de Schilders ook hun atelier hebben.

Gezellige sfeer
We werden ontvangen met livemuziek en dat schept altijd een gezellige sfeer. Maar ook zonder muziek, is Schaijk altijd een prettige vereniging om naar toe te gaan.

De expositie was verdeeld over twee ruimten.
In de eerste bekeken we een aantal werken die betrekking hadden op het thema “mode”,  en ook een gezamenlijk kunstwerk in de vorm van een kimono was daar te zien.
In de tweede ruimte waren andere werken tentoongesteld en daar werd ook gewerkt door een aantal leden. Enthousiast en gedreven bezig aan hun  eigen werk, daarbij gadegeslagen door de bezoekers. Knap, ik kan er niet tegen om op m’n vingers gekeken te worden.

Prettig om even met het bestuur te kunnen praten, we krijgen zo een beter beeld van het reilen en zeilen van de vereniging(en). Grote waardering voor de besturen die (vaak tegen de stroom in) hun vereniging in beweging houden.

Gevarieerd werk
De getoonde werken bleken zeer divers, zowel van onderwerp, techniek als vakmanschap. De leden werken met veel plezier aan hun opdrachten, of deze nu van de docent of van zichzelf komen. Er wordt gebruik gemaakt van foto’s, opgestelde stillevens, (soms) modellen of ze werken live in de natuur.

We denken er in geslaagd te zijn met de selectie een goed beeld te geven van de vereniging waarbij we recht doen aan de leden. Het bestuur krijgt binnenkort bericht over de selectie. 

Meer weten over deze vereniging? Klik hier =>

Meer weten over deze selectie? Klik hier.

NB: de hieronder afgebeelde werken zijn bedoeld om een impressie te geven van deze expositie. Het houdt niet automatisch in dat deze ook geselecteerd zijn voor de Regionale Expositie.Over de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

De SBV is opgezet met als voornaamste doel: Het stimuleren en beoefenen van de beeldende kunst door vrijetijdskunstenaars en deze de gelegenheid bieden zich te presenteren aan een breed publiek, met name in Noord-Brabant. Om dit te bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals:

Deelnemende Verenigingen op deze site:

  • Bergeijkse Kunstenaars Vereniging (BKV)
  • Broma`s Palet
  • De Rietpen
  • de Tilburgse Kunstkring
  • Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO)
  • Het Bossche Palet
  • het Paulusgilde (Beuningen)
  • Het Penseeltje (Veldhoven)
  • Het Zeeuws-Palet
  • Kunstkring Amber (Venray)