Jolanda Paree

Jolanda is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom haar werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Jolanda is lid van De Zaterdagacademie in Eindhoven

Sinds mei 2013 heb ik mij fulltime kunnen storten op het maken van schilderijen. Ik werk naar levend model, naar de natuur. Ik wil mijn werk een ziel geven, het moet leven. Model schilderen met aquarel heeft de overhand gekregen. Ik streef niet naar gelijkenis maar probeer het gebaar te vangen. Ik zoek naar vorm, geborgenheid, tederheid, naar plezier hebben te leven. Ik versterk wat er in mijn werk gebeurt, water gaat zijn eigen gang. Vaak is het een zegen dat er maar een beperkte tijd is, 15 minuten, 2 minuten. Het model stopt, het water werkt door en ik zie het werk pas de volgende dag en beoordeel. Schilderen is een delicate mix tussen terughoudendheid en spontaniteit.

Jolanda Paree
Eindhoven
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Slapen II

Aquarel & potlood
27 x 34 cm

Juryrapport

Jolanda Parée schildert model met gewassen inkt. Zij doet dit op een schilderachtige wijze waarbij ze nat in nat werkt zodat het in elkaar vloeien van water en inkt de plasticiteit van het model versterkt. Ze schildert schetsmatig maar trefzeker en laat zien dat ze deze techniek volledig beheerst.

Ander werk van Jolanda

Meer weten? Neem contact op met Jolanda Paree

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over de Zaterdagacademie

Jolanda Paree is lid van de Zaterdagacademie te Eindhoven, een vereniging voor liefhebbers van tekenen en schilderen, die aanzet tot experiment.

Ervaren en bevoegde docenten, zelf werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar, begeleiden de deelnemers van de Zaterdagacademie. Eenmaal per jaar worden de resultaten geëxposeerd.

Klik hier voor meer informatie.