Logboek van een reiziger, editie 2012


Op vrijdag 14 december zijn de drie prijswinnaars van de Brabantse Beeldende Amateur Kunstverkiezing bekend gemaakt. Hier vindt u de winnende werken en een toelichting uit het juryrapport. Dit jaar is er voor het eerst een gedeelde 2e prijs!

Klik op een foto voor de vergroting. 1e prijs:

Mw. Tony Mutsaers met `Een groet uit zee` Spiritueel schilderij! Een mooi verfijnd, organisch beeld wat mede door de dynamische lijnen veel associaties met de zee oproept. Fantastisch mooi kleurgebruik en een goede beheersing van de techniek. De gekozen techniek, pastel komt niet zo heel veel voor en is zeker op zo`n groot formaat een heel gedurfde keuze. Bij het bekijken van het werk blijft je concentratie binnen het schilderij en blijf je steeds nieuwe dingen ontdekken. Kortom een heel fascinerend werkstuk.

Gedeelde 2e prijs:
Mw. Ria van Lanen met `Solo-trip`

De figuur suggereert dat ze opstijgt naar oneindige hoogten… Een niet voor de hand liggend werkstuk, bijzonder om het thema reizen in een driedimensionaal beeld uit te werken. Het werk is heel mooi in verhouding, heeft mooie contouren en is van alle kanten interessant om naar te kijken. Tevens vind de jury het een heel intrigerend concept om een figuur in verschillende houdingen te kunnen plaatsen.

Gedeelde 2e prijs: Mw.Gerna Schepens met `Reizen in een notendop`

Dit beeld roept herkenning op bij de toeschouwer, bekende elementen als de Eiffeltoren bijvoorbeeld en de Ark van Noach zijn samengevoegd, dat maakt het heel leuk om naar te kijken. Qua techniek heel goed uitgewerkt, fantastisch mooi getekend, en compositorisch heel interessant werk. De notendop werkt heel vervreemdend. Een heel boeiend werk, je blijft dingen ontdekken. Het werk stemt tot nadenken en geeft inhoud aan het reizen.

Klik hier voor het juryrapport

Tony met de winnende tekening Een groet uit zee_ (816 x 612)Bekijk ook dit leuke artikel over de winnaar van de Beeldende Amateurkunstprijs 2012, Tony Mutsaers.

Zie:
de site `Caatjes Pen`Over de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

De SBV is opgezet met als voornaamste doel: Het stimuleren en beoefenen van de beeldende kunst door vrijetijdskunstenaars en deze de gelegenheid bieden zich te presenteren aan een breed publiek, met name in Noord-Brabant. Om dit te bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals:

Deelnemende Verenigingen op deze site:

  • Bergeijkse Kunstenaars Vereniging (BKV)
  • Broma`s Palet
  • De Rietpen
  • de Tilburgse Kunstkring
  • Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO)
  • Het Bossche Palet
  • het Paulusgilde (Beuningen)
  • Het Penseeltje (Veldhoven)
  • Het Zeeuws-Palet
  • Kunstkring Amber (Venray)