Maud van den Thillart – Vriens

Maud is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom haar werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Maud is lid van Het Bossche Palet

Als lid van vereniging het Bossche Palet, werk ik op onze wekelijkse studieavond aan nieuwe technieken en het verbeteren van technieken en artistieke vaardigheden. De begeleidster van de groep waar ik in zit, illustratrice Saskia van Oversteeg, werkt aan de hand van een opdracht of ondersteunt je bij het creëren van je eigen werk.

De opdracht van dit schilderij was: Bomen schilderen met streepjes (acrylverf op doek).

De uitleg was om eerst een ondergrond te schilderen om daarna de streepjes erop te zetten. Werken met verschillende lagen verf dus. Niet te voorzichtig, maar lekker spontaan. Eerst maakten we een schilderij in zwart-wit om ons te concentreren op de vorm, compositie en techniek. Daarna maakten we er ook één in kleur.

Als voorbeelden had ik werken van Sluijters, van Gogh en Hockney.

Mijn titel is mysterieus, omdat je niet weet wat je aantreft op je weg tussen de bomen door. Daarbij is het onduidelijk of er een ven is links naast de bomen en of er licht tussen de bomen doorschijnt of dat het schimmen zijn.

Maud van den Thillart – Vriens
Vlijmen
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Mysterieus

Acryl/Paletmes
30 x 25 cm

Juryrapport

Maud van den Thillart schildert “Mysterieus”. Een in zwart/wit- acryl gemodelleerd landschap met een sprookjesachtige sfeer. De kijker wordt meegezogen op een pad omzoomd met bomen, links een vijver waarin de oever zich weerspiegelt in het zwarte water.

Door enkel zwart en wit als tint  te gebruiken en de verf in kleine messcherpe toetsen op te zetten met een palletmesje krijgt het werk een verfijnde verdichting van schors en blaadjes in een diffuus licht. Hierdoor bereikt zij een sfeer die oprecht mysterieus genoemd mag worden.

Meer weten? Neem contact op met Maud van den Thillart

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over het Bossche Palet

Maud is lid van het Bossche Palet een vereniging die in 1975 is opgericht met als doel: het bevorderen van de beeldende kunsten in ’s-Hertogenbosch en omstreken, zoals deze door amateurs worden beoefend.

Er is bewust gekozen voor een niet-schoolse vorm van begeleiding,  men krijgt een meer persoonlijke en op eigen niveau gerichte ondersteuning. We werken in 5 groepen onder leiding van professionele kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de kunstacademie of lerarenopleiding.

Wekelijks komen op donderdagavond de leden naar Het Bossche Palet om te werken aan nieuwe technieken of om hun technieken en artistieke vaardigheden te verbeteren.
Er kan gewerkt worden aan verschillende technieken en met diverse materialen zoals houtskool, potlood, krijt, pastel, aquarel-, acryl- en olieverf.

De begeleiders proberen de leden te ondersteunen bij individuele wensen en leerdoelen. 
Een van de groepen is specifiek gericht op portrettekenen en –schilderen.

Klik hier voor meer informatie.