SBV, Partners en relevante links

De Brabantse Beeldende Amateurkunst Verkiezing voor alle amateur beeldende kunstenaars uit Noord-Brabant wordt georganiseerd door de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV) in samenwerking met Kunstbalie te Tilburg, de Bibliotheken in Noord-Brabant en Hoppenbrouwers Tekenen en Schilderen uit Eindhoven.

 balk 

De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Brabant.

Organisatie: Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

bannerHomeSBV

De SBV is opgezet met als voornaamste doel: Het stimuleren en beoefenen van de beeldende kunst door vrijetijdskunstenaars en deze de gelegenheid bieden zich te presenteren aan een breed publiek, met name in Noord-Brabant. Daartoe worden verschillende activiteiten ontplooid.

Een van de activiteiten die daarbij worden opgezet is het organiseren van deze Brabantse Amateurkunstprijs. 
www.beeldendevrijetijdskunst.nl/wat-doet-de-sbv/ 
Bekijk ook het overzicht met aangesloten verengingen:
www.beeldendevrijetijdskunst.nl/category/verenigingen/

Partner: Hoppenbrouwers Tekenen en Schilderen:

Hoppenbrouwers2

Theo Hoppenbrouwers is bestuurslid van het SBV en dus mede-organisator van de Amateurkunstverkiezing. Alle genomineerden krijgen een bon ter waarde van € 25,– van Hoppenbrouwers Tekenen en Schilderen te Eindhoven.
(Inmiddels is deze zaak helaas gesloten)

Partner: Kunstbalie 

logokunstbalie

Kunstbalie wil de cultuurdeelname van alle Brabanders vergroten. Dit doen wij omdat een culturele levensloop belangrijk is voor de ontwikkeling van elk mens. Kunstbalie biedt inhoudelijk advies, legt verbindingen tussen organisaties en sectoren en ondersteunt initiatieven en projecten met financiële middelen. Dit doen wij in de sectoren cultuureducatie en amateurkunst.

Kunstbalie werkt in opdracht van de Provincie Noord-Brabant.
www.kunstbalie.nl/

Overige relevante organisaties:


nabk-logo

NABK
Dit jaar schenkt het NABK de drie winnaars het mooie boek Beeldende Kunst in Nederland en een Ckaart.
http://www.nabk.nl/

Word lid van de NABK en krijg veel voordelen en kortingen
Je bent kunstenaar en je wilt je kunst graag onder de aandacht van kunstliefhebbers en kunstkopers brengen. Maar hoe doe je dat? Waar moet je beginnen? Als je je dit afvraagt, is het lidmaatschap van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (www.NABK.nl) interessant voor je. Als grootste en meest actieve vereniging voor beeldend kunstenaars biedt de NABK je kortingen op expositiemogelijkheden, kortingen op aankoop van kunstenaarsmaterialen, een abonnement op een kunsttijdschrift, gratis toegang tot meerdere nationale kunstbeurzen, kortingen op publiciteit in kunstboeken, tijdschriften en op internet, 2 – 3 gratis kunstboeken per jaar, gratis tips en algemene adviezen en gratis specifiek advies, gratis vermelding op de website van de NABK, elk jaar gratis de Ckaart en nog veel meer.

Wil je ook van al deze voordelen speciaal voor kunstenaars genieten? Meld je dan aan via www.NABK.nl/aanmelden. Je bent van harte welkom als lid!

debibliotheek

Verschillende bibliotheken in Brabant stellen hun ruimte beschikbaar voor de exposities van de genomineerden. 
Zie de planning op deze site!

Over de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

De SBV is opgezet met als voornaamste doel: Het stimuleren en beoefenen van de beeldende kunst door vrijetijdskunstenaars en deze de gelegenheid bieden zich te presenteren aan een breed publiek, met name in Noord-Brabant. Om dit te bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals:

Deelnemende Verenigingen op deze site:

  • Bergeijkse Kunstenaars Vereniging (BKV)
  • Broma`s Palet
  • De Rietpen
  • de Tilburgse Kunstkring
  • Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO)
  • Het Bossche Palet
  • het Paulusgilde (Beuningen)
  • Het Penseeltje (Veldhoven)
  • Het Zeeuws-Palet
  • Kunstkring Amber (Venray)