SELECTIE REGIONALE EXPOSITIE 2018: Expositie GBKO


Jac Janssen Bericht

Jac Janssen en Rien Claessen

14 april 2017

Omdat het op zondag niet mogelijk was de expositie van het GBKO te bezoeken zijn we op vrijdag 14 april naar Ravenstein afgereisd. In verband met een trouwerij in de oude Raadszaal konden we pas na 14.00 uur terecht, maar dat was geen probleem. Er was geen stukje van de bruidstaart overgebleven. Jammer … ze wisten blijkbaar niet dat wij kwamen. 🙂 

Het Oude Raadhuis is Ravenstein is een mooie locatie voor een expositie. Vooral bij mooi weer (wij troffen het niet) trekt Ravenstein erg veel dagjesmensen die ook het Oude Raadhuis willen bezoeken.

De expositie van het GBKO (Genootschap Beeldende Kunst Oss) toont zowel 2- als 3-dimensionaal werk. Het GBKO is een Genootschap, geen vereniging. De leden werken individueel en bespreken maandelijks hun gemaakte werk. Gezamenlijk werken wordt ook gedaan maar niet structureel zoals bij de meeste verenigingen.

THEMA: Eenheid in Verscheidenheid
Hoewel er het afgelopen jaar wel naar een thema  is gewerkt , was dit geen verplichting voor deelname aan de expositie. Het gevolg is een grote verscheidenheid aan werken, getekend, geschilderd, geboetseerd of gebeeldhouwd. Hout, klei, gegoten in kunsthars, harde en zachte(re) steen, aquarel, acryl, olieverf, inkt, alles is vertegenwoordigd.

De grote verscheidenheid geeft een prachtige, afwisselende expositie die uitstekend tot haar recht komt in deze historische omgeving. Bijgaande foto’s geven een sfeervol beeld van de expositie.

Volop inspiratie!
We hebben genoten van ons bezoek.  Na het bekijken van een tentoonstelling  jeuken mijn handen. Het inspireert en motiveert, elke tentoonstelling weer. Wat mij betreft één van de belangrijkste redenen om exposities te bezoeken.

Mijn advies:
Bezoek eens wat vaker een expositie van een vereniging of individuele kunstenaar(s), het is leuk voor de exposant (jij wilt toch ook dat er mensen naar jouw of jullie expositie komen kijken) en het prikkelt je creativiteit.

www.gbk-oss.nl

Meer weten over deze selectie? Klik hier.

NB: de hieronder afgebeelde werken zijn bedoeld om een impressie te geven van deze expositie. Het houdt niet automatisch in dat deze ook geselecteerd zijn voor de Regionale Expositie.

 Over de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

De SBV is opgezet met als voornaamste doel: Het stimuleren en beoefenen van de beeldende kunst door vrijetijdskunstenaars en deze de gelegenheid bieden zich te presenteren aan een breed publiek, met name in Noord-Brabant. Om dit te bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals:

Deelnemende Verenigingen op deze site:

  • Bergeijkse Kunstenaars Vereniging (BKV)
  • Broma`s Palet
  • De Rietpen
  • de Tilburgse Kunstkring
  • Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO)
  • Het Bossche Palet
  • het Paulusgilde (Beuningen)
  • Het Penseeltje (Veldhoven)
  • Het Zeeuws-Palet
  • Kunstkring Amber (Venray)