Werkweekend2008


Ieder jaar worden er schildersweekenden georganiseerd door een bij SBV aangesloten vereniging. Doel is om met elkaar te schilderen of beeldhouwen ergens op een mooie locatie in/rondom Nederland. Tijdens de weekenden is een deskundige begeleider aanwezig die de werkstukken beoordeelt, en daar waar nodig, nuttige tips geeft. Natuurlijk is er ook volop tijd voor discussies, levenswijsheden, ontspanning én vertier! 

In 2008 is dit weekend georganiseerd door schildersvereniging De Rietpen

Terugblik op een geslaagd schildersweekend 2008 (een verslag van de organisatoren Lia van Gils en Daan van den Enden)
Foto`s op deze pagina zijn van Piet Snellaars, Maria Verwey en Daan van den Enden.

Locatie SBP te Bergeijk Begeleiding: Peter van den Borne

Beste schildersvrienden,

30Op de eerste plaats willen wij via deze site allen die deelnamen aan het schilderweekend 2008 van harte bedanken. Wij vonden het prachtig dat jullie er waren!
Want wij als organisatoren van het schildersweekend hebben erg genoten van jullie gezelschap! We hebben plezier gehad van alles wat we gezien en gehoord hebben. Zo zagen wij op vrijdag mensen die elkaar omhelsden en kusten. Net goede vrienden die elkaar een lange tijd niet gesproken hebben! Het werd dan ook een gemoedelijk weekend en we willen jullie bedanken voor de steun die we van iedereen hebben gehad tijdens dat gedenkwaardige weekend.
Spontaan werden de handen uit de mouwen gestoken om de tafel te dekken, af te halen en om af te wassen. Kortom: jullie waren geweldige gasten!

En ondanks dat het weer die eerste dag niet helemaal meezat, zagen we dat de mensen zich snel aanpasten. Men zocht takken, schors, houten blokken om vervolgens binnen de fantasie aan het werk te zetten. Het was bijzonder inspirerend om iedereen te zien schilderen en beeldhouwen. De foto’s die wij hebben gemaakt getuigen hiervan.

31Vooral de zondag was een genot vanwege het goede weer en vrijwel iedereen was buiten aan het werk in de natuur. Peter van de Borne, de begeleidende kunstenaar was naar onze mening een goede keuze om dit weekend te begeleiden. Hij heeft naar onze mening op een prettige en correcte wijze advies en begeleiding gegeven. De foto’s die zijn gemaakt getuigen ervan dat iedereen serieus aan het werk is
geweest. Zeer diverse werken hebben we gezien: realistisch, intuïtief en experimenteel. Het was mooi om al die verschillende stijlen te mogen aanschouwen.

De avonden waren gezellig en iedereen vermengde zich met andere verengingen, er werd gelachen, gezongen en gedanst. Vooral op zaterdagavond zat de stemming er goed in. Dit kwam mede door de band ‘Pure’ van Peter van de Borne die voor ons optrad. (Zie foto links en de foto`s hieronder!!)

45Wij waren ook blij met het optreden van de meester goochelaar Max met zijn 2 assistentes Kitty en Arianne. Wat is die Max gegroeid in zijn rol als goochelaar. Ieder heeft genoten van jullie. Ook de nimmer ontbrekende Piet Snellaars, zijn broer Harrie en hun harem van het Paulus Gilde hebben zich helemaal gegeven. Wij staan er steeds versteld van hoe Piet en Harrie deze dames tot zo’n hoog niveau kunnen drijven, of zou het er gewoon inzitten bij ze?

Wij nodigen iedereen uit om volgend jaar -net zoals het Paulus Gilde en het Bossche Palet – tijdens het schildersweekend ook een act uit te voeren. Wij van schildersvereniging de Rietpen zullen zeker ook een stukje gaan voordragen.

Met vriendelijke groeten,
Lia van Gils en Daan van den EndenOver de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (SBV)

De SBV is opgezet met als voornaamste doel: Het stimuleren en beoefenen van de beeldende kunst door vrijetijdskunstenaars en deze de gelegenheid bieden zich te presenteren aan een breed publiek, met name in Noord-Brabant. Om dit te bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals:

Deelnemende Verenigingen op deze site:

  • Bergeijkse Kunstenaars Vereniging (BKV)
  • Broma`s Palet
  • De Rietpen
  • de Tilburgse Kunstkring
  • Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO)
  • Het Bossche Palet
  • het Paulusgilde (Beuningen)
  • Het Penseeltje (Veldhoven)
  • Het Zeeuws-Palet
  • Kunstkring Amber (Venray)