Anne Abbenhuis – Nieuwe Weme

Anne is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom haar werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Anne is lid van Het Bossche Palet

Ik ben zeer geïnteresseerd in de natuur en vol bewondering voor landschappen, bomen, bloemen.
Ik fotografeer tijdens wandelingen terwijl mijn oog op de kleinste details valt.
Die details werk ik thuis uit in groter formaat om elke keer weer te ontdekken dat het allerkleinste in de natuur de moeite waard is om te bewonderen.
Na jaren aquarelleren is pastel mijn passie geworden.

Anne Abbenhuis – Nieuwe Weme
Den Bosch
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Oosterplas

Pastel
50 x 65 cm

Juryrapport

Anne Abbenhuis  beheerst de techniek van het pastel als geen ander. In de tekening van de “Oosterplas” zijn talrijke nuances van kleuren te zien. Schetsachtige arceringen en doorwerkte partijen wisselen elkaar af. Elk onderdeel waaruit het beeld is opgebouwd, klopt. Een doortekende voorgrond in bruinen contrasteert met de blauwen en grijzen in het water, het riet en de oevers van de overkant met de toren in meer vergrijsde tinten en tenslotte de ijsblauwe heldere lucht maken de plas tot een verstild winters water geheel in de traditie van de Hollandse meesters.

Ander werk van Anne Abbenhaus – Nieuwe Weme

Meer weten? Neem contact op met Anne

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over het Bossche Palet

Anne is lid van het Bossche Palet een vereniging die in 1975 is opgericht met als doel: het bevorderen van de beeldende kunsten in ’s-Hertogenbosch en omstreken, zoals deze door amateurs worden beoefend.

Er is bewust gekozen voor een niet-schoolse vorm van begeleiding,  men krijgt een meer persoonlijke en op eigen niveau gerichte ondersteuning. We werken in 5 groepen onder leiding van professionele kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de kunstacademie of lerarenopleiding.

Wekelijks komen op donderdagavond de leden naar Het Bossche Palet om te werken aan nieuwe technieken of om hun technieken en artistieke vaardigheden te verbeteren.
Er kan gewerkt worden aan verschillende technieken en met diverse materialen zoals houtskool, potlood, krijt, pastel, aquarel-, acryl- en olieverf.

De begeleiders proberen de leden te ondersteunen bij individuele wensen en leerdoelen.
Een van de groepen is specifiek gericht op portrettekenen en –schilderen.

Klik hier voor meer informatie.