Marcel Waijers

Marcel is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom zijn werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Marcel was lid van Ateliers Reeshof Tilburg (AR.T)

De technieken die ik als keramist toepas hebben hun wortels in het maken van afgietsels van vissen van 1981 tot 2000. De materialen die ik nu echter gebruik, kunnen bijna niet meer verschillend zijn dan toen. Het hele proces van ontwerp tot eindproduct met klei kent ongelooflijk veel (on)controleerbare variabelen. Stap voor stap leer ik grip krijgen op dit proces, iets wat nooit zal eindigen.
Het zijn de kleuren die mijn grootste aandacht krijgen: ik gebruik glazuren alsof het verf is. Ik mix en laat zwaartekracht en hitte vervolgens het werk doen.
Mijn inspiratie komt uit twee bronnen. Allereerst de onderwater natuur waarvan in mijn geheugen beelden van ruim 40 jaar duiken zijn opgeslagen. Ten tweede de mens. Of meer specifiek: “What makes us tick?” Dat laatste ongetwijfeld gevoed door mijn lange ervaring als coach. Wat we als diersoort de aarde aan het aandoen zijn, roept naast vragen ook boosheid op.
Als keramist ben ik het best te omschrijven al een non-conformistische autodidact.

Meer informatie:
CV

1976-1990 Leraar biologie Landbouwonderwijs
1990-2016 Diverse waterschappen (ecologie; arbo coordinator; coach)
2016-2019 Avans docent (watermanagement; coach; projectmanagement)

1981-2000 Atelier voor vismodellen (Ichtyo) (Natuurhistorische musea zoals:

  • “Les Merveilles de la Mer”, Beirut (Lib)
  • “Afrika museum”, Tervuuren (B)
  • “Naturalis”, Leiden (NL)
  • “Galerie de L’Evolution”, Paris (F)

2005-nu CelsCeramics keramist.

Marcel Waijers
Tilburg
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Poliep

Gietklei
Handvorm
Kwast geglazuurd
Hoogte: 14 cm, breedte: 18 cm

Juryrapport

Marcel Waijers is keramist. Hij laat zich inspireren door organismen die hij onder water tijdens het duiken waarneemt. De uiteindelijke resultaten van zijn waarnemingen zijn op een verfijnde wijze uitgewerkt in klei die hij vervolgens in toepasselijke kleuren glazuurt. De vormgeving is organisch en oogt beweeglijk, als op natuurlijke wijze gegroeid door de precieze techniek waarmee hij zijn beelden opbouwt.

Ander werk van Marcel

CelsCeramics op Etsy
CelsCeramics op Instagram

Afmetingen: hoogte x breedte

Meer weten? Neem contact op met Marcel Waijers

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over Ateliers Reeshof Tilburg

Marcel Waijers was lid van Ateliers Reeshof Tilburg (AR.T).

AR.T of Ateliers Reeshof.Tilburg (vroeger gestart onder de naam: OAR, Open Ateliers Reeshof), is een groep beeldende kunstenaars, allen woonachtig in Tilburgs grootste wijk, Reeshof. Alle leden zijn gedreven bezig met een eigen kunstdiscipline en hebben zich verenigd vanuit de behoefte om op een kwalitatief hoogwaardige wijze hun werk aan het publiek te kunnen presenteren. Doel van de stichting is dan ook kunst voor een breed publiek toegankelijk maken.

Wij hebben de krachten gebundeld om gezamenlijke exposities in en buiten de wijk te organiseren. Niet alleen in Tilburg maar ook in buurgemeenten zoals Gilze, Hilvarenbeek, Moergestel en Middelbeers.

Klik hier voor meer informatie.