Henk Knapen

Henk is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom zijn werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Henk is lid (en voormalig voorzitter) van Het Bossche Palet

“Alles heeft zijn eigen schoonheid. Soms treft mij een vorm, een lichtval, een kleur. Als het kan maak ik een foto. In mijn werk bouw ik voort op die eigen foto’s, verander de uitsnede, pas compositie en kleur aan. Oude gebouwen, kerken en ruïnes vormen een vaak terugkerend element in mijn schilderijen. Ook in hun vervaI behouden zij hun schoonheid. Ik voel mij verbonden met de generaties vóór ons, die al zoveel moois tot stand hebben gebracht. Dat laat ik zien in mijn werk.
Het samen schilderen binnen onze Bossche vereniging van amateurs is voor mij van wezenlijk belang.”

Henk Knapen
Rosmalen
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Abdijruïne

Acryl
90 x 60 cm

Juryrapport

Het schilderij “Abdijruïne ” van Henk Knapen valt op door het bijzondere perspectief en het palet van tinten groen en violet. De compositie loopt diagonaal over het vlak en door de wijkende zuilen ontstaat een verstilde sfeer zoals men die alleen kan ervaren in een middeleeuwse kerk. Knapen is erin geslaagd om met de verschillende lichtinvallen en schaduwvlakken een sfeer te scheppen  waarin de galm van de lege ruimte als het ware te horen is.

Ander werk van Henk Knapen

Meer weten? Neem contact op met Henk Knapen

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over het Bossche Palet

Henk is lid van het Bossche Palet een vereniging die in 1975 is opgericht met als doel: het bevorderen van de beeldende kunsten in ’s-Hertogenbosch en omstreken, zoals deze door amateurs worden beoefend.

Er is bewust gekozen voor een niet-schoolse vorm van begeleiding,  men krijgt een meer persoonlijke en op eigen niveau gerichte ondersteuning. We werken in 5 groepen onder leiding van professionele kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de kunstacademie of lerarenopleiding.

Wekelijks komen op donderdagavond de leden naar Het Bossche Palet om te werken aan nieuwe technieken of om hun technieken en artistieke vaardigheden te verbeteren.
Er kan gewerkt worden aan verschillende technieken en met diverse materialen zoals houtskool, potlood, krijt, pastel, aquarel-, acryl- en olieverf.

De begeleiders proberen de leden te ondersteunen bij individuele wensen en leerdoelen.
Een van de groepen is specifiek gericht op portrettekenen en –schilderen.

Klik hier voor meer informatie.