Joke Witjes

Joke is één van de 16 exposanten die zijn geselecteerd voor de Regionale Expositie van de SBV Brabant.  Je leest én ziet hier waarom haar werk zoveel indruk maakte op de juryleden. Joke is voorzitter van Kunstkring de Meent.

Een lezing over de Italiaanse kunstenaar Giacometti, een thema ‘in het kader van…”, mijn geometrische abstracte stijl en een vleugje fantasie waren de ingrediënten voor het geselecteerde werkstuk ‘Onderweg naar morgen’.

Ik ben een echte amateurschilder. Per toeval 10 jaar geleden begonnen en sindsdien ben ik verknocht aan het schilderen. Ik neem wekelijks deel aan schilderen in groepsverband, volg cursussen kunstgeschiedenis en exposeer regelmatig. Met de bouw van ons nieuwe huis is de droom van een eigen atelier verwezenlijkt.

6 jaar geleden ben ik gekozen tot voorzitter van Kunstkring de Meent en dat ben ik nog steeds met veel plezier. 
www.kunstkringdemeent.nl/JokeWitjes/

Joke Witjes
Nuland
Contact opnemen kan via het contactformulier onderaan op deze pagina

Geselecteerde werk:

Onderweg naar morgen

123 x 75 cm, Acryl op MDF 

Juryrapport

Het werk is een abstracte geometrische compositie. Het is zorgvuldig opgebouwd uit driehoekjes balken en een cirkel. Wanneer je verder kijkt zie je dat de driehoekjes van grijs naar wit of van wit naar zwart verspringen waardoor een ritme naar boven lijkt te ontstaan. De cirkel wordt door zijn geleding in segmenten optisch als driedimensionaal ervaren. De rode balk is het fundament van de compositie waarop de vlakjes als een bouwwerk zijn opgebouwd. Het contrast tussen vlak en ruimtelijk en tussen grijstinten en kleur maakt dit schilderij bijzonder.

Ander werk van Joke Witjes

www.kunstkringdemeent.nl/JokeWitjes/

Meer weten? Neem contact op met Joke Witjes

Omdat we de privacy van de exposanten respecteren, worden hier geen contactgegevens vermeld.
Maar met onderstaand contactformulier kunt u rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Meer over kunstkring de Meent

Joke Witjes is voorzitter van Kunstkring de Meent.
Deze kunstkring  is gevestigd in Nuland en ontplooit haar activiteiten in en vanuit het gemeenschapshuis De Meent. De kunstkring is in 1993 ontstaan en is in 1995 officieel als vereniging geregistreerd.
De vereniging heeft thans 28 leden. Leden zijn personen die daadwerkelijk creatief bezig zijn; binnen de vereniging kennen wij een grote variatie aan technieken die worden beoefend.
Klik hier voor meer informatie.